Sketch of Figma: Wat is het verschil en welke past bij jouw ontwerpproces?
Sketch of Figma: Wat is het verschil en welke past bij jouw ontwerpproces?

Als web- of app-ontwerper heb je vast wel eens gehoord van Sketch of Figma. Beide zijn populaire ontwerptools die door veel professionals worden gebruikt. Maar wat is het verschil en welke past het beste bij jouw ontwerpproces? In dit blogartikel bespreken we de verschillen tussen Sketch en Figma en geven we je 5 redenen waarom je voor één van deze tools zou kunnen kiezen.

Sketch

Sketch is een ontwerptool specifiek ontwikkeld voor Mac-gebruikers en richt zich vooral op het maken van wireframes, prototypes en visuele ontwerpen. Het programma is gemakkelijk te leren en heeft veel handige functies, zoals het aanpassen van kleuren en lettertypen en de mogelijkheid om patronen en elementen te delen en op te slaan voor latere gebruik.

Figma

Figma is een cloud-based ontwerptool die ontworpen is om samen te werken aan ontwerpprojecten. Het biedt real-time samenwerking en feedback en stelt gebruikers in staat om op elk apparaat aan hun projecten te werken. Figma is eenvoudig te gebruiken en biedt een uitgebreide reeks functies, waaronder de mogelijkheid om te werken met live data en interactieve prototypes.

Waarom Sketch kiezen

  • Sketch is gericht op het maken van wireframes, prototypes en visuele ontwerpen.
  • Het is specifiek ontwikkeld voor Mac-gebruikers en biedt veel handige functies voor ontwerpers.
  • Sketch is gemakkelijk te leren en te gebruiken.

Waarom Figma kiezen

  • Figma is cloud-based, waardoor je op elk apparaat aan je projecten kunt werken.
  • Figma biedt real-time samenwerking en feedback.
  • Figma is uitgebreid en biedt de mogelijkheid om te werken met live data en interactieve prototypes.

Welke tool past het beste bij jouw ontwerpproces?

In de eindbeslissing hangt het af van je persoonlijke voorkeur en het soort project waar je aan werkt. Als je vooral wireframes en prototypes maakt en een Mac-gebruiker bent, dan is Sketch waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Als je veel samenwerkt met andere ontwerpers en op elk apparaat aan je projecten wilt werken, dan is Figma een betere optie.

In beide gevallen is het belangrijk om de mogelijkheden te verkennen en te bepalen wat het beste is voor jouw specifieke project. Of je nu kiest voor Sketch of Figma, je zult zeker tevreden zijn met het eindresultaat!