Wat maakt een goede landingpagina
Wat maakt een goede landingpagina

Een landingspagina is een belangrijk onderdeel van je website, omdat het de eerste indruk is die bezoekers van je merk krijgen. Het is de pagina waar bezoekers terechtkomen nadat ze op een zoekmachine- of social media-advertentie hebben geklikt. Een goede landingspagina is belangrijk voor het converteren van bezoekers in klanten en het opbouwen van je merk.

Hier zijn enkele belangrijke aspecten van een goede landingspagina

 1. Duidelijke en gerichte boodschap Het is belangrijk dat de boodschap van je landingspagina helder en gericht is. Bezoekers moeten binnen een paar seconden begrijpen waarom ze op deze pagina zijn en wat ze kunnen verwachten.
 2. Aansprekend ontwerp Een aansprekend ontwerp is belangrijk om bezoekers aan te moedigen om langer op je pagina te blijven en om hen te overtuigen om te converteren. Zorg voor een schone en overzichtelijke lay-out en gebruik beelden en video’s om je boodschap te versterken.
 3. Call-to-Action (CTA) Een duidelijke CTA is cruciaal voor een landingspagina, omdat het bezoekers aanzet om te handelen. Maak gebruik van een opvallende en aansprekende CTA-knop of -link die duidelijk aangeeft wat de volgende stap is.
 4. Optimalisatie voor mobiele apparaten Steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten om online te gaan, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je landingspagina op elk apparaat goed wordt weergegeven.
 5. Snelle laadtijd Een snelle laadtijd is belangrijk voor de gebruikerservaring en de vindbaarheid in zoekmachines. Maak gebruik van tools zoals GTmetrix of PageSpeed Insights om te bepalen hoe snel je site laadt en maak de nodige aanpassingen om de snelheid te verbeteren.

Het belang van het hebben van landingspagina’s

Een goede landingspagina kan leiden tot een hogere conversieratio omdat de pagina is ontworpen met het doel om bezoekers te converteren in klanten of leads. Hier zijn enkele manieren waarop dit resulteert in een hogere conversieratio:

 1. Relevantie Een goede landingspagina is relevant voor de zoekopdracht van de gebruiker en biedt precies wat de gebruiker verwacht. Dit verhoogt de kans op conversie omdat de gebruiker het gevoel heeft gevonden te hebben wat hij of zij zoekt.
 2. Gerichte boodschap Een goede landingspagina heeft een gerichte boodschap die duidelijk maakt wat de gebruiker moet doen. Dit maakt het proces om te converteren eenvoudiger en verhoogt de kans op conversie.
 3. Gemakkelijke navigatie Een goede landingspagina is overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren. Dit maakt het proces om te converteren eenvoudiger en verhoogt de kans op conversie.
 4. Vertrouwen Een goede landingspagina wekt vertrouwen op bij de gebruiker door middel van professionele en overzichtelijke ontwerp, getuigenissen en social proof. Dit verhoogt de kans op conversie omdat de gebruiker zich zekerder voelt over de stap om te converteren.

Om te zorgen voor een hogere conversieratio is het belangrijk om de volgende tips in acht te nemen:

 1. Zorg voor een heldere call-to-action Zorg ervoor dat de gebruiker duidelijk weet wat de volgende stap is.
 2. Maak gebruik van beeldmateriaal Beeldmateriaal kan helpen om de boodschap te versterken en de aandacht van de gebruiker te trekken.
 3. Testen en optimaliseren Test verschillende versies van je landingspagina en blijf deze optimaliseren totdat je de beste conversieratio hebt bereikt.

Door te zorgen voor een goede landingspagina en deze te blijven verbeteren, kun je de conversieratio van je website verhogen. Hierdoor zul je meer leads of verkoop genereren en zal je business groeien.